Välkommen 2015!!!! GOTT NYTT ÅR!!!

 
Förhoppningsvis kommer vi att få Shetland Sheepdogvalpar V.9/2015!!!!  
Vi vill tacka alla valpköpare, vänner & hundpensionatgäster för ett fint 2014!

F-taxkullen med Undimoon Freja & syskon som fyller idag 10 år!!!! ( 2004-12-27)

I dag för 10 år sedan föddes F-taxkullen efter (Skogsråa's Vicke Vire - CH.Carmodey Kommer Kallad)  mitt under den värsta naturkatasrofen i mannaminne, tsunamin i Thailand. Jag hade aldrig hört ordet tsunamin förr och jag var djupt koncentrerad med denna valpkull som föddes just då, så det tog säkert något dygn innan jag förstod vilken enorm katastrof detta var. Undimoon Freja, Frej och Fokker döptes dessa valpar till.
Jag behöll Freja, en jättesöt svart/röd valp som var som ett "jehu", full av energi och när hon var ca 6 månader och jag släppte henne lös så sprang hon som den snabbaste vinthund iväg, man såg henne bara som en svart "prick" långt borta i horisonten med ett ihållande drevskall.
 
Jag kände att hon behövde få komma till någon som höll på med aktiv jakt. Freja fick ett fodervärds hem i Holmsund. I december- 2006  fick vi henne tillbaka och vid den tidpunkten hade Kennel Quickmatch hört av sig om intresse av en taxvalp och helst en svart/röd. Otroligt sammanträffande att vi då alldeles precis fått Freja tillbaka.
 
Nu börjar en fantastisk saga om denna tax i och med att hon flyttar till Gunilla Fransson & Per Gustafsson, kennel Quickmatch, Umeå. Jag hade hela tiden känt att Freja var som en "oslipad diamant" som jag inte lyckats "slipa", men det kunde minsann Gunilla och Per som är en utomordentligt duktig jägare formade Freja till den duktiga jakthund han önskade. De tävlade med henne och meriterade henne med hela 5 !!!! championtitlar. Freja fick en kull hos oss på kennel Undimoon, J-kullen. Sedan blev hon stamtik på kennel Quickmatch.
 
Både jag och Erja vill rikta ett stort tack till kennel Quickmatch som så väl både "slipade" och "förädlade" denna då "oslipade diamant" Undimoon Freja till den högt meriterade tax som en uppfödare kan önska sig. Kennel Quickmatch har flera bruks/avels/ uppfödare/ meriter i alla valörer, tror jag i Svenska taxklubbens regi.
 
Stort lycka till vidare med er kvalitativa uppfödning, kennel Quickmatch! / Erja & Thomas
 
Undimoon Freja, äg: kennel Quickmatch, Umeå.